Mainos
Mainos

Haglund Ylelle: Suhtautuminen Islannin ilmavalvontaan myönteinen

Pohjoismaiden puolustusministerit suhtautuvat melko myönteisesti Islannin yhteiseen ilmavalvontaan, sanoo puolustusministeri Carl Haglund (r.). Hän kertoo Ylelle, että Ruotsi ja Suomi osallistuisivat todennäköisesti harjoitustoimintaan ja Norja kantaisi päävastuun Islannin ilmavalvonnasta.

Haglundin mukaan Suomen osallistumisen reunaehdot ovat silti yhä voimassa. Pohjoismaiden puolustusministerit tapasivat Norjan Bodössä.

Suomi aikoo lähteä mukaan Islannin ilmatilan valvontaan vain, jos Ruotsikin osallistuu. Lisäksi Suomen on vielä selvitettävä muun muassa yhteisen ilmavalvonnan kustannukset. Selvitystyötä on määrä tehdä syksyn aikana.

Suomen mahdolliset ilmavalvontatehtävät alkaisivat Islannissa vasta parin vuoden kuluttua. Yhdysvallat lopetti Nato-maa Islannin ilmavalvonnan vuonna 2006. Islannilla ei ole omaa armeijaa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme