Mainos
Mainos

Häiriköinti pahentunut pääkaupunkiseudun joukkoliikenteessä

Joukkoliikenteen henkilökunnasta yli kahta kolmasosaa on häiriköity viime vuoden aikana, matkustajista häiriköinnin kohteeksi on joutunut lähes puolet.

Tuoreen tutkimuksen mukaan häiriköinti on lisääntynyt pääkaupunkiseudun joukkoliikenteessä iltaisin ja viikonloppuisin. Häiriköintiongelma on vaikuttanut matkustajien turvallisuudentunteeseen ja jopa vähentänyt matkustamista tiettyinä aikoina.

Ongelma keskittyy iltoihin ja viikonloppuihin, työmatkaliikenteen turvallisuutta pidetään jopa kiitettävänä.

Matkustajista lähes puolet on joutunut häiriköinnin kohteeksi viime vuoden aikana, häiriköintiä on nähnyt neljä viidestä. Väkivallan uhriksi on joutunut kolme prosenttia matkustajista ja sitä on nähnyt yli kolmannes matkustajista.

Henkilökunnasta yli kahta kolmasosaa on häiriköity ja väkivallan kohteeksikin on joutunut liki kolmannes.

Liikenne- ja viestintäministeriön selvitysohjelmaan liittyvään tutkimukseen osallistui yli 2000 joukkoliikenteen asiakasta ja työntekijää.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot