Mainos
Mainos

Häiriköinti tekstiviesteillä voi viedä käräjille

Häiritsevien teksti- tai puheviestien lähettäminen matkapuhelimeen voi tuottaa rangaistuksen kotirauhan rikkomisesta. Eduskunta on hyväksynyt lainmuutoksen.

Kotirauhan rikkominen häiritseviä puheluita soittamalla on ollut rangaistavaa vuodesta 1938. Lakia täydennettiin nyt, koska käytännössä ehti syntyä epäselvyyttä siitä, voiko kotirauhaa häiritä myös tekstiviesteillä.

Korkein oikeus päätyi ennakkoratkaisussaan viime vuonna siihen, ettei häiritsevien tekstiviestien lähettäminen ollut kotirauhan rikkomusta. Sen jälkeen poliisi ei ole tutkinut tekstiviestihäirintää kotirauhan rikkomisena.

Nyt päätetty lainmuutos koskee kotirauhaa. Niinpä sen nojalla voi rangaista häirikköviestittelystä vain, jos viestien lähettäjä on uskonut, että viestin saaja todennäköisesti on ollut kotirauhan suojaamassa paikassa.

Rankaiseminen edellyttää myös, että viestien lähettely on ollut häiritsevää ja huomattavan vilkasta tai siihen on liittynyt kotirauhan häirintää myös muilla tavoin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme