Mainos
Mainos

Häirintää ja kiusaamista europarlamentissa

Eilinen Ylen A-studio kertoi , että SDP:n europarlamentaarikon Mitro Revon käytös naisia kohtaan herättää hämmennystä. Ohjelman meppikyselyssä haastateltiin nimettömänä parlamentin virkamiehiä, lobbareita ja toimittajia.

Euroopan parlamentin Suomen tiedotustoimistosta kerrotaan, että Euroopan parlamentissa on kartoitettu seksuaalista häirintää ja työpaikkakiusaamista. Tänä keväänä tehdyn työolotutkimuksen perusteella tapauksia on enemmän kuin EU-maiden työpaikoilla keskimäärin, kertoo Euroopan parlamentin Suomen tiedotustoimiston päällikkö Pekka Nurminen.

– Parlamentti on iso talo ja monikulttuurinen työyhteisö. Varmasti tapahtuu asioita, joita ei pitäisi tapahtua, Nurminen sanoo.

Häirintään on kuitenkin kiinnitetty huomiota. Nurmisen mukaan kiusaamiseen ja häirintään suhtaudutaan vakavasti. Euroopan parlamentissa on tasa-arvon ja moniarvoisuuden yksikkö, ja häirintä- ja kiusaamisasioita käsittelee myös työterveyshuolto.

– Itsekin virkamiehenä tiedän, mihin otan yhteyttä, jos jotakin havaitsen, Nurminen kertoo.

Euroopan parlamentin Suomen tiedotustoimiston päällikkö arvelee, että kulttuurierot voivat aiheuttaa Euroopan parlamentissa väärinymmärryksiä.

– Koodit eivät ole täysin selviä, Nurminen pohtii.

Ylen A-studio kertoi eilisiltana, että kolmetoista EU-parlamentissa työskentelevää ihmistä on sanonut pitävänsä Revon käyttäytymistä naisia kohtaan tavalla tai toisella sopimattomana.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme