Mainos
Mainos

Häiriöt Finnairin ateriatarjoilussa jatkuvat

Häiriöt lentojen ateriatarjoilussa jatkuvat ainakin tänään ja huomenna. Ne johtuvat Finnair Cateringin kuormaushenkilökunnan lomautuksista ja joukkosairastumisista.

Työntekijöiden edustajan mukaan kyse on nyt ennen kaikkea lomautuksista johtuvasta henkilökuntapulasta. Siitä on tarkoitus neuvotella huomenna.

- Toivomme, että lomautukset voitaisiin siirtää syksyyn. Siten tämä hankala tilanne rauhoittuisi. Ilman ylitöitä tuotanto ei nyt pyöri. Kun työnantaja lomauttaa ja pakottaa samaan aikaan ylitöihin, syntyy ristiriitainen tilanne, sanoo Finnair Cateringin pääluottamusmies Risto Pyötsiä.

Toimitusjohtaja Anssi Komulainen Finnair Cateringista arvioi, että tarjoilu palaa normaaliksi viimeistään loppuviikolla, mutta ehkä jo keskiviikkona.

- Jätämme huomenna sovintoesityksen työntekijöiden edustajille. Odotamme, että tämän viikon aikana saisimme aikaan myönteisen neuvottelutuloksen, Komulainen sanoo.

Aterioita tai välipaloja ei tarjoilla kotimaan, Pohjoismaiden, Baltian eikä Itä-Euroopan lennoilla. Finnair on ilmoittanut järjestävänsä näiden lentojen matkustajille korvaavaa ateria- tai välipalatarjoilua lentoasemien ravintoloissa tai kotimaan lähtöporteilla.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme