Mainos
Mainos

Häiritsevä parveketupakointi halutaan kieltää lailla

Parveketupakoinnin rajoittamista harkitaan jälleen.

Sosiaali- ja terveysministeriö suunnittelee tekevänsä tupakkalakiin lisäyksen, joka kieltäisi muita asukkaita häiritsevän tupakoinnin.

Kielto ei kuitenkaan ulottuisi kaikkeen parveketupakointiin

– Missään nimessä tupakointia ei ole tarkoitus kieltää kaikilla parvekkeilla. Tupakointia ei ole järkevää rajoittaa esimerkiksi silloin, jos tupakoitsija asuu ylimmässä kerroksessa, tai tapauksissa, joissa savua ei kulkeudu muihin asuntoihin, sanoo neuvotteleva virkamies Meri Paavola sosiaali- ja terveysministeriöstä.

Paavola kertoo, että omaan asuntoon kantautuvasta häiritsevästä tupakanhajusta tai savusta tulee ministeriöön runsaasti palautetta. Toiselta parvekkeelta omalle parvekkeelle tuleva tupakan savu voi esimerkiksi estää lapsen nukuttamista parvekkeella. Lisäksi se voi vaikeuttaa astmaatikon oleskelun omalla parvekkeellaan.

– Lainlisäyksessä on kyse siitä, onko ihmisellä oikeus olla savuttomassa tilassa omassa kotonaan. Sen takia häiritsevä tupakointi voitaisiin kieltää lailla.

Lainlisäyksen tavoitteena on helpottaa asunto-osakeyhtiöissä tupakoinnista aiheutuvien riitatilanteiden ratkaisua. Paavolan mukaan lainlisäys on kuitenkin vasta keskusteluasteella.

Parveketupakoinnin rajoittamisesta kertoi ensimmäisenä Yle.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot