Mainos
Mainos

Hajasijoitus ei saa kannatusta

Valtion virastojen johtajat vastustavat ulkomaankauppaministeri Jari Vilénin tekemää esitystä virastojen hajasijoituksesta.

Vilén esitti tiistain Väli-Suomen sanomalehtien haastattelussa 15 viraston, ministeriön yksikön tai niiden osan sijoittamista maakuntiin. Virastojen mukana noin 1 000 työpaikkaa siirtyisi pois Helsingistä.

Hajasijoituslistalla ovat muun muassa Väestörekisterikeskus, Ulkomaalaisvirasto, maavoimien esikunta, merimuseo ja osa tullin toiminnoista.

Väestörekisterikeskuksen ylijohtaja Ritva Viljanen vastustaa Helsingin Sanomien haastattelussa muuttoa, koska valtaosa viraston palveluiden suurimmista käyttäjistä toimii pääkaupunkiseudulla.

-Tiettyyn rajaan asti asioita voi hoitaa puhelimella, mutta monesti meidän on tavattava asiakkaamme kasvokkain, jotta asiat tulevat selviksi.

Moni johtajista katsoo, ettei hajasijoittamisesta olisi mitään hyötyä niiden toiminnan kannalta. Pienimpien yksikköjen mielestä kymmenen tai kahdenkymmenen työntekijän siirtäminen ei ole perusteltavissa edes aluepoliittisin syin.

Virastoissa ollaan huolissaan myös nykyisten työntekijöiden muuttohaluista sekä siitä, löytyisikö maakuntakeskuksista riittävästi työvoimaa. Ministeri Vilén sanoo pitävänsä tärkeänä, että sijoituspaikat kilpailutetaan, jotta esimerkiksi työvoimaa ja sopivaa alan koulutusta olisi varmasti tarjolla.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot