Mainos
Mainos

Häkämies asetti ehtoja sivariajan lyhennykselle

Puolustusministerin mielestä siviilipalvelukseen voisi yhdistää enemmän esimerkiksi pelastustoimintaan liittyvää koulutusta.

Puolustusministeri JyriHäkämies (kok.) edellyttää, että siviilipalveluksen sisällössä tapahtuu "merkittävä parannus" samalla, jos palvelusaika lyhennetään 12 kuukauden mittaiseksi.

Häkämies sanoo Turun Sanomien ja Väli-Suomen sanomalehtien haastattelussa tänään, ettei tekeillä oleva kuukauden lyhennys siviilipalveluksen kestoon ole mikään läpihuutojuttu.

Häkämiehen mielestä siviilipalvelukseen voisi yhdistää enemmän pelastustoimintaan liittyvää koulutusta.

- Sellaisten elementtien lisääminen mahdollistaisi keskustelun palvelusajan lyhentämisestä, Häkämies sanoo.

Työministeriössä on valmisteltu siviilipalvelusmiehille uudenlaista koulutusta, joka valmentaisi heitä avustamaan esimerkiksi ympäristötuhojen torjunnassa ja erilaisissa pelastustehtävissä.

Aseistakieltäytyjäliitto on pitänyt koulutuksen muuttamista tähän suuntaan ongelmallisena, koska siinä siviilipalvelusmiehiä koulutetaan toimimaan myös sotilaallisissa kriiseissä, joskin siviilitehtävissä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot