Mainos
Mainos

Häkämies asetti ehtoja sivariajan lyhennykselle

Puolustusministerin mielestä siviilipalvelukseen voisi yhdistää enemmän esimerkiksi pelastustoimintaan liittyvää koulutusta.

Puolustusministeri JyriHäkämies (kok.) edellyttää, että siviilipalveluksen sisällössä tapahtuu "merkittävä parannus" samalla, jos palvelusaika lyhennetään 12 kuukauden mittaiseksi.

Häkämies sanoo Turun Sanomien ja Väli-Suomen sanomalehtien haastattelussa tänään, ettei tekeillä oleva kuukauden lyhennys siviilipalveluksen kestoon ole mikään läpihuutojuttu.

Häkämiehen mielestä siviilipalvelukseen voisi yhdistää enemmän pelastustoimintaan liittyvää koulutusta.

- Sellaisten elementtien lisääminen mahdollistaisi keskustelun palvelusajan lyhentämisestä, Häkämies sanoo.

Työministeriössä on valmisteltu siviilipalvelusmiehille uudenlaista koulutusta, joka valmentaisi heitä avustamaan esimerkiksi ympäristötuhojen torjunnassa ja erilaisissa pelastustehtävissä.

Aseistakieltäytyjäliitto on pitänyt koulutuksen muuttamista tähän suuntaan ongelmallisena, koska siinä siviilipalvelusmiehiä koulutetaan toimimaan myös sotilaallisissa kriiseissä, joskin siviilitehtävissä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme