Mainos
Mainos

Häkämies ei kieltäisi valtionyhtiöiden tukea puolueille

Valtion omistajaohjauksesta vastaava puolustusministeri Jyri Häkämies (kok.) ei pidä tarpeellisena kieltää valtio-omisteisten yhtiöiden tukea puolueille. Hänestä puolueiden yleistukeminen on hyväksyttävää, kunhan lakeja ja ohjeita noudatetaan ja tukeminen tehdään avoimesti.

-Puolueiden tukemisessa ei sinänsä ole mitään moitittavaa, kunhan sillä ei vain vaikuteta päätöksiin, Häkämies summaa.

Ministerin mukaan valtionyhtiöille ei ole annettu vaalirahoitukseen liittyviä yleisohjeita. Hänen mielestään oheistus voidaan kuitenkin tehdä, jos sitä yleisesti vaaditaan.

Häkämies pitää itse parhaana ratkaisuna sitä, että valtio-omisteisten yhtiöiden johto linjaisi itse, voivatko yrityksen edustajat osallistua esimerkiksi puolueiden järjestämiin seminaareihin.

Häkämies kertoo, ettei hän ennen lauantaita tiennyt Sammon tuesta kokoomukselle viime eduskuntavaalien yhteydessä. Hän toivoo, että yritysten lisäksi myös ay-liike kertoisi tukisummistaan.

(MTV3 - STT)

Lue lisää:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme