Mainos
Mainos

Häkämies: Finnair kestää tuhkakriisin

Finnairista vastaava ministeri Jyri Häkämies (kok.) vakuuttaa, että Finnairin talous kestää tuhkapilven aiheuttamat vahingot. Häkämies on ollut muutaman päivän kriisin aikana jatkuvassa vuoropuhelussa Finnairin johdon kanssa.

- Vielä ei tiedetä, koska tämä tilanne täysin purkautuu ja mitä tämä merkitsee lentomatkustamisen tulevaisuudelle, mutta Finnair kestää tämän. Mitään akuuttia kriisiä Finnairin osalta ei ole, mutta totta kai tämä oli äärimmäisen valitettava asia, Häkämies arvioi.

Finnair teki viime vuonna lentoyhtiön historian suurimmat tappiot ja myös alkuvuosi on sujunut edelleen nihkeästi. Tuhkan aiheuttama lentokielto merkitsee Finnairille kahden miljoonan euron tappioita päivässä.

Islannista levinnyt tuhkapilvi on aiheuttanut suuremmat tappiot lentoyhtiöille kuin Yhdysvalloissa vuonna 2001 tehdyt terroristi-iskut, arvioi Kansainvälinen ilmakuljetusjärjestö IATA.

IATA arvostelee viranomaisia kiirehtimisestä ilmatilan sulkemisessa ja vaatii myös turvallisten lentokäytävien avaamista Eurooppaan.

Häkämies pitää nyt tärkeimpänä asiana turvallisuudesta huolehtimista.

- Minusta se on ainoa oikea tapa, että turvallisuusviranomaiset, ilmailuala määrittelevät tilanteen ja yhtiöt sopeutuvat siihen. Mielestäni tämä kulttuuri pitää Suomessa säilyttää, Häkämies linjaa.

Lue myös Jussi Kärjen blogi: Heinäsirkat Finnairin taivaalla

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot