Mainos
Mainos

Häkämies: Harmaan talouden kimppuun tehostetulla ulosotolla

Oikeusministeri Kari Häkämiehen (kok.) mukaan harmaan talouden kimppuun käydään tehostetulla ulosotolla. Hän harmitteli Jyväskylässä, että aivan liian usein rikolliset saavat pitää rikoksilla hankkimansa hyödyn. Vaikka teot saadaan selvitetyiksi, saattavat varat jäädä teille tietymättömille.
-Tähän tullaan nyt puuttumaan lainsäädännön keinoin, hän lupasi.

Häkämies kertoi, että oikeusministeriö tuo tällä viikolla hallitukseen esityksen ulosoton tehostamisesta. Nyt tilanne on saattanut olla sellainen, että poliisi ja verottaja ovat kyllä saaneet epäselvyyksien tulkintaa varten tarvitsemansa tiedot, mutta ulosottomiehellä ei ole ollut keinoa jäljittää rikoksella hankittua varallisuutta. Tarkoituksena on, että ulosottomiehen oikeutta saada tietoja mm. pankkisalaisuutta estämättä lisätään.

Myös työnantajien ilmoitusvelvollisuutta lisätään.
-Usein velalliset ovat siirtäneet omaisuutta ulosottomiehen ulottumattomiin lahjoituksilla tai valeoikeustoimilla. Nyt ulosottomiehen mahdollisuuksia puuttua myös näin luovutettuun omaisuuteen tehostetaan. Toki säännöksiin liittyvät myös oikeussuojakeinot, joilla aidosti ulkopuolisten asema turvataan, hän muistutti.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme