Mainos
Mainos

Häkämies: Itämeren maat yhteistyöhön meri- ja ilmavalvonnassa

Puolustusministeri Jyri Häkämies (kok.) haluaisi Itämeren maat yhteiseen meri- ja ilmavalvontayhteistyöhön. Häkämiehen mukaan tietojen vaihto lisäisi Itämeren alueen turvallisuutta.

Itämeren alueeseen liittyvistä mahdollisista turvallisuusuhkista Häkämies mainitsee muun muassa merionnettomuudet, öljy- ja kemikaalionnettomuudet ja energiatoimituksiin liittyvät ristiriidat sekä kauppameriliikenteeseen kohdistuvat ääritapauksessa terroriteot.

Hän totesi maanpuolustuskurssin avajaisissa, että Suomi ja Ruotsi vaihtavat merivalvontakuvaa jo nyt. Häkämies ulottaisi yhteistyön myös ilmavalvontaan.

- Keskustelut Norjan, Ruotsin ja Suomen välillä ovat käynnistymässä Jos se tuottaa käytännön tuloksia, tulee yhteistyö tukeutumaan todennäköisesti Naton kumppanuusmaille tarjoamaan vastavuoroiseen suodatetun ilmatilannekuvan vaihto-ohjelmaan.

Häkämies toivoo, että ilmavalvontayhteistyö kokoaisi mukaan tulevaisuudessa kaikki Itämeren maat.

Puolustusministeri totesi myös, että Venäjän sitoutuminen yhteisten pelisääntöjen luomiseen ja yhteistoimintaan osallistuminen olisi äärimmäisen tärkeää Itämeren alueen vakauden kehittämisen kannalta.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot