Mainos
Mainos

Häkämies joutuu oikeuteen syyskuussa

Sisäministeriön entinen kansliapäällikkö Kari Häkämies joutuu syyskyyssa käräjäoikeuteen. Hän on syytteessä mm. törkeästä pahoinpitelystä ja yllytyksestä viestintäsalaisuuden loukkaamiseen.

Sisäministeriön kansliapäällikön tehtävästä eronnut Kari Häkämies joutuu oikeuden eteen 11. syyskuuta. Hänelle luetaan Raaseporin käräjäoikeudessa Tammisaaressa syytteet törkeästä pahoinpitelystä, kahdesta pahoinpitelystä ja yllytyksestä viestintäsalaisuuden loukkaukseen.

Teleyritys Elisan turvallisuustarkastajana työskennellyt mies saa samassa oikeudenkäynnissä syytteen viestintäsalaisuuden loukkauksesta.

Häkämiehen epäillään pahoinpidelleen naisystäväänsä kolme kertaa viime vuoden aikana. Valtionsyyttäjä Päivi Hirvelän mukaan yksi pahoinpitelyistä oli väkivallan vakavuuden perusteella huomattavan törkeä, vaikka siinä ei käytettykään mitään apuvälinettä. Jos teko tuomitaan törkeänä, seuraus on aina vankeusrangaistus. Törkeästä pahoinpitelystä tuomitaan vuodesta kymmeneen vuoteen vankeutta.

Häkämies ei ole kiistänyt pahoinpitelyitä julkisesti, mutta on korostanut tehneensä jo sovinnon naisystävänsä kanssa.

Teleurkintajuttu ennakkotapaus


Viestintäsalaisuuden loukkauksessa on kyse teleurkintaepäilystä. Syyttäjän mukaan Häkämies pyysi Elisan turvallisuustarkastajaa selvittämään, olivatko hänen naisystävänsä puhelimeen tulleet soitot häiriösoittoja. Turvallisuustarkastajan epäillään sen jälkeen tutkineen naisen puheluita ja ilmoittaneen Häkämiehelle, että ne olivat liian pitkiä ollakseen häiriösoittoja. Tarkastaja ei antanut silloiselle kansliapäällikölle varsinaisia teletunnistetietoja.

Teleurkintajutussa on ennakkotapauksen luonnetta, sillä vastaavaa tapausta ei tiettävästi vielä ole käsitelty Suomessa oikeudessa. Häirikkösoittojen selvittämiseksi teletunnistetietojen luovuttaminen on lain mukaan mahdollista, mutta vain poliisille ja häirityn itsensä luvalla.

Syytteeseen joutuva turvallisuustarkastaja työskentelee yhä Elisalla, mutta hänet on siirretty tehtäviin, joissa hän ei voi käsitellä teletunnistetietoja. Valtionsyyttäjä Hirvelä on ilmoittanut, että ei aio vaatia miehelle sakkoja kovempaa rangaistusta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme