Mainos
Mainos

Häkämies: Kaivostoiminnassa löydettävä sopu työpaikkojen ja ympäristön välillä

Kasvavassa kaivostoiminnassa on löydettävä yhdessä sopu työpaikkojen ja ympäristön välillä, sanoi MTV3:n Huomenta Suomessa vieraillut elinkeinoministeri Jyri Häkämies (kok).

Häkämies sanoi olevan kiistatta haastavaa yhdistää kaivostoiminta ja toisaalta ympäristöarvot ja vaikutukset matkailulle. Kärjekkäitä mielipiteitä on esiintynyt puolin ja toisin.

– Tässä on yhteistoiminnan paikka ja sen takia olen yrittänyt luoda malttia, ministeri sanoi muistuttaen, että kaivostoiminta voi tuoda parhaimmillaan tuhansia työpaikkoja.

– On tärkeää, että mahdollisimman moni työpaikka syntyy Suomeen.

Kaivosteknologiassa vientimahdollisuus

Etenkin Talvivaaran kaivoksen aiheuttamat ympäristöpäästöt ovat kuohuttaneet tunteita. Häkämies sanoo ymmärtävänsä Talvivaaran kaivosalueella syntyneen ärsytyksen, mutta muistuttaa, että Talvivaara on sitoutunut haittojen korjaamiseen.

– Itse päästöt on saatu nyt kuriin. Haittoja, joita aiheutui vuosi sitten, ei enää syntyisi.

Häkämiehen mukaan jokainen epäonnistuminen lisää tietoa kaivostoiminnan vaikutuksista. Suomi on hänen mukaansa myös edelläkävijä ympäristöä säästävässä kaivosteknologiassa. Sen vienti ulkomaille voi tuoda myös lisää työpaikkoja.

– Jo nyt on esimerkkejä, että yritykset voittavat kilpailuja nimenomaan edistyneisyytensä vuoksi.

(MTV3)

Katso elinkeinoministeri Jyri Häkämiehen haastattelu: (Huomenta Suomi 18.11.2011)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme