Mainos
Mainos

Häkämies kolminkertaistaisi korvauksen pitkistä sähkökatkoista

Sähköyhtiöiden kotitalouksille maksama korvaus pitkistä sähkökatkoista aiotaan liki kolminkertaistaa, kertoo elinkeinoministeri Jyri Häkämies (kok).

Työ- ja elinkeinoministeriö valmistelee lakimuutosta, jossa vakiokorvauksen enimmäissumma voisi olla enimmillään 2 000 euroa, kun se nyt on enintään 700 euroa.

Lisäksi maakaapelointia aiotaan nopeuttaa mahdollistamalla kaapelointi teiden varsille. Tarkoituksena on kannustaa sähköyhtiöitä parantamaan toimintavarmuuttaan poikkeustilanteissa, kuten myrskyissä. Yhtiöille asetetaan tavoite toimintavarmuudesta, joka tulee ministeriön mukaan saavuttaa 10–20 vuodessa.

Lakimuutoksella aiotaan myös vaatia sähköyhtiöt varmistamaan kykynsä riittävään tiedottamiseen kotitalouksille poikkeusoloissa. Lisäksi sähköyhtiöt aiotaan velvoittaa järjestämään niin sanottu viranomaislinja pelastus- ja tieviranomaisiin sekä teleyrityksiin kaikissa olosuhteissa.

Energiayhtiöitä kritisoitiin tiedottamisesta etenkin joulun myrskyjen aikaan.

Lakimuutokset on tarkoitus antaa eduskunnalle jo tänä kesänä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot