Mainos
Mainos

Häkämies: Lisäydinvoima mukaan Vanhasen elvytyspakettiin

Valtion omistajaohjauksesta vastaava ministeri Jyri Häkämies haluaa täydentää pääministeri Matti Vanhasen esittämää mittavaa investointiohjelmaa.

Häkämies haluaa pakettiin mukaan myös ydinvoiman.

-Viime viikkojen kaasukiista osoittaa omavaraisen energiatuotannon tärkeyden ja kohtuuhintaisen sähkön merkityksen teollisuudelle ja kotitalouksille, ministeri Häkämies totesi Mikkelissä Nosto-seminaarissa.

Häkämiehen mielestä päätökset lisäydinvoiman lisärakentamisesta luovat uskoa tulevaisuuteen. Häkämies ei haluaisi rajoittaa lupamenettelyllä yksityistä investointihalukkuutta, silloin kun rakentajat ja rahoittajat ovat arvioineet lisäydinvoiman kannattavuuden ja edellytykset.

-Lupakäytäntö tulisi kohdistua turvallisuus-ja ympäristönäkökohtiin, Häkämies toteaa.

Keskustan puheenjohtaja ja pääministeri Matti Vanhanen esitteli keskiviikkona kymmenien miljardien tulevaisuusohjelman, jonka käynnistämisestä pitäisi sopia hallitusohjelman puolivälin tarkastelussa helmikuussa. Paketti sisältäisi mm. tie-, rata- ja energiahankkeita.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme