Mainos
Mainos

Häkämies maakaapeloinnista: Yhteiskunnan vastaantuloa pohdittava

Elinkeinoministeri Jyri Häkämies (kok.) on valmis harkitsemaan sähköyhtiöiden korvausvelvollisuuden lisäämistä sähkäkatkotilanteissa.

Tällä hetkellä asiakkaat voivat saada vapautuksen enimmillään vuoden sähkönsiirtomaksuista, jos sähkökatko on kestänyt yhtäjaksoisesti viisi päivää.

Häkämiehen mukaan nykytaso ei välttämättä motivoi yhtiöitä tarpeeksi varautumaan rajuilmoihin ennakolta tai toisaalta korjaamaan vikoja mahdollisimman nopeasti.

– Varautumista on syytä parantaa edelleen. Yhtiöiden velvollisuus on informaation välittäminen asiakkaille ja yhteydenpito viranomaisiin. Nyt palvelun taso vaihtelee yhtiöittäin, Häkämies sanoi valtioneuvoston myrskytuhoja käsittelevässä tiedotustilaisuudessa.

"Maantielakia muutettava"

Häkämies myös totesi, että pohdinta maakaapeloinnin nopeuttamisesta on aloitettu.

– Se on pitkän tähtäyksen tavoite. Ensimmäinen asia on, että maantielakia muutetaan niin, että maakaapeleiden ja ilmajohtojen rakentaminen teiden varsiin tulisi mahdolliseksi. Maanalaisten kaapeleiden rakentaminen teiden varsille on helpompaa ja edullisempaa kuin niiden vetäminen maastoon.

Häkämies ei ollut valmis sanomaan, miten yhteiskunta mahdollisesti osallistuisi kaapeloinnin rahoittamiseen.

– Yhteiskunnan mahdollisesta panoksesta ei ole keskusteltu valtioneuvostossa. Sitä täytyy pohtia, mitkä ovat mahdolliset vastaantulot.

Häkämies korostaa, että haavoittuvien ilmajohtojen vieminen maan alle on mittava operaatio sekä rahallisesti että ajallisesti. Siksi tavoitteiden on oltava realistisia.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme