Mainos
Mainos

Häkämies: Oikeuslaitoksen on myös näytettävä oikeudenmukaiselta

Oikeusministeri Kari Häkämies on pahoillaan siitä, että koko oikeuslaitoksen uskottavuus on joutunut epäilyksen alaiseksi muutamien kielteisten tapausten vuoksi.

-Kaikkien tuomioistuinten palveluksessa työskentelevien ja erityisesti ylimmissä tuomarinviroissa olevien pitää miettiä henkilökohtaisia ratkaisujaan ja mielipiteitään siitä näkökulmasta, millaisen kuvan ne antavat suomalaisesta tuomioistuinlaitoksesta.

-Tässä suhteessa kaikki ei ole mennyt viime aikoina oikealla tavalla, Häkämies pahoitteli tänään eduskunnan kyselytunnilla.

Hän hyväksyi kansanedustaja Jukka Tarkan ajatuksen siitä, että oikeuslaitoksen pitää paitsi olla oikeudenmukainen myös näyttää siltä.

Kyselytunnilla jatkettiin viime viikkojen keskustelua korkeimman oikeuden KKO:n jäsenten sivutoimista välimiesoikeuksissa ja niistä maksettavista muhkeista palkkioista. Myös korkeimman oikeuden jäsenen Eeva Vuoren kohutut huvilakaupat saivat osansa, vaikka asia ei noussutkaan pääosaan.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme