Mainos
Mainos

Häkämies: Omistajapolitiikan linja ei muutu

Hallituksen omistajapoliittinen linja ei ole muuttunut ja pysyy jatkossakin ennallaan. Omistajaohjauksesta vastaava ministeri Jyri Häkämies (kok.) teki tämän selväksi vastatessaan tänään opposition välikysymykseen Stora Ensosta ja omistajapolitiikasta.

Häkämies torjui syytökset hallituksen toimettomuudesta ja markkinavoimille alistumisesta. Ministerin mukaan linja on ollut sama kuin edellisilläkin hallituksilla.

- Hallitus tekee sen, mikä hallituksen vastuulle kuuluu, mutta on samalla ymmärtänyt oman toimintansa rajat.

Pörssiyhtiölle ei Häkämiehen mukaan voi asettaa ylimääräisiä yhteiskunnallisia tai aluepoliittisia velvoitteita. Valtio sitoutui omistajana tähän jo vuonna 1998, kun Storan ja Enson fuusio toteutui.

Hallitus aikoo ministerin mukaan antaa jatkossakin työrauhan pörssiyhtiöille. Yhtiöitä ei aiota vaatia toimimaan vastoin niiden omaa etua, jollei siitä makseta eri korvausta tai jos siitä ei ole muille osakkaanomistajille etukäteen kerrottu.

Omistajana valtio aikoo Häkämiehen mukaan noudattaa vastakin edellisten hallitusten perintöä ja niiden harjoittamaa omistajapolitiikkaa. Linjan muuttamisesta olisi hänen mukaansa pelkkää vahinkoa.

- Voidaan vain kuvitella, miten haitallinen vaikutus omistajapolitiikan totaalisella linjanmuutoksella olisi valtion omistamille yhtiöille, pidemmän päälle myös niiden työntekijöille, valtiolle itselleen ja tavallisille osakesäästäjille, jos valtion nähtäisiin muuttavan viimeisen 15 vuoden hyväksi havaittua toimintatapaa, ministeri päivitteli.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme