Mainos
Mainos

Häkämies pettyneenä: Ongelmat eivät ratkea yksistään etuisuuksia parantamalla

Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies kertoo olevansa pettynyt, että työmarkkinajärjestöjen neuvottelut yhteiskuntasopimuksesta päättyivät tuloksetta.  

Lisäksi hän kertoo olevansa pettynyt suomalaiseen työmarkkinapolitiikkaan.

– Neuvottelujen kariutuminen on suuri takaisku työllisyydelle ja talouskasvulle sekä pitkä miinus suomalaiselle työmarkkinajärjestelmälle, toteaa Häkämies tiedotteessa.

– Ongelmat eivät ratkea yksistään etuisuuksia parantamalla vaan nousuun tarvitaan myös tinkimistä saavutetuista eduista. Tulevaisuudessa se palkittaisiin parempana työllisyytenä ja suurempana hyvinvointina.

Hänen mukaansa työmarkkinajärjestöjen neuvottelupöydässä keskusteltiin asioista, jotka Häkämiehen mukaan on todettu lukuisissa riippumattomissa tutkimuksissa suomalaisten työmarkkinoiden ongelmiksi.

– Valitettavasti näihin ei vieläkään päästy käsiksi. Myös palkansaajilla olisi ollut paljon voitettavaa sekä lyhyellä että pidemmällä tähtäyksellä, Häkämies sanoi. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme