Mainos
Mainos

Häkämies piikittelee Halosta Afganistanista käsin

Puolustusministeri Jyri Häkämies (kok.) kummastelee presidentti Tarja Halosen käsityksiä suomalaisrauhanturvaajien tehtävistä Afganistanissa.

Halonen sanoi aiemmin Suomen Kuvalehden haastattelussa olevansa huolissaan siitä, ovatko suomalaisrauhanturvaajat joutuneet liian koviin paikkoihin. Halonen totesi haastattelussa, että suomalaissotilaille "siviilien tuhoaminen, vaikka kyseessä olisi itsemurhapommittaja", on hyvin vaikeaa.

Afganistanissa parhaillaan oleva Häkämies sanoi paikan päällä Suomen Kuvalehdelle, että suomalaiset eivät ole Afganistanissa siviileitä surmaamassa vaan lisäämässä turvallisuutta. Mahdolliset siviiliuhrit liittyvät Häkämiehen mukaan puhtaasti itsepuolustukseen.

Häkämies näpäyttää SK:n nettilehdessä lisäksi Halosta tulkinnasta liittyen itsemurhapommittajaan ja siviiliin. Puolustusministeri korostaa, ettei itsemurhapommittaja ole siviili - edes siviiliasuun pukeutuneena.

- Itsemurhapommittajan määritteleminen siviiliksi ei täytä Geneven sopimuksen määritelmää. Se ei myöskään mahdu maalaisjärkeen, piikittelee Häkämies.

Häkämies ei osallistu Afganistanin-vierailunsa vuoksi huomiselle itsenäisyyspäivän vastaanotolle Linnassa. Puolustusministeriön mukaan Häkämiehen poisjäänti juhlista ei liity millään tavoin viimeaikaiseen presidentin ja ministerin väliseen tiedonkulkusotkuun.

Ministeriön mukaan Häkämies kunnioittaa Afganistanin-vierailullaan suomalaisrauhanturvaajien työtä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot