Mainos
Mainos

Häkämies pitää puhettaan maltillisena

Puolustusministeri seisoo edelleen sanojensa takansa. Hänen mukaansa Venäjä-kohta oli irrotettu tasapainoisesta kokonaisuudesta.

Puolustusministeri Jyri Häkämies (kok) on edelleen vakuuttunut siitä, ettei hänen torstaisessa Washingtonin-puheessaan ollut mitään Suomen ulkopoliittisen linjan vastaista. Kotimaahan tänään palannut Häkämies korostaa, että puhe oli kokonaisuudessaan tasapainoinen ja maltillinen.

Kommentit ovat hänen mukaansa monilla tahoilla muuttuneet myönteisiksi, kun tekstiin on ehditty tutustua. Kohua nostattanut kohta Venäjästä Suomen turvallisuushaasteena oli irrotettu kokonaisuudesta.

Muun muassa pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) löysi Häkämiehen puheesta painotuseroja ja kysymyksiä herättävää henkilökohtaista retoriikkaa. Presidentti Tarja Halonen on muistuttanut, että Suomen ministereiden tulee ulkomailla edustaa Suomea.

- En vieläkään tiedä, mikä kohta ei vastaisi yhteisesti sovittua linjaa, Häkämies sanoo.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme