Mainos
Mainos

Häkämies: Ratkaisu tulossa rauhanturvaajien polttoaineongelmaan

Puolustusministeri Jyri Häkämies toivoo, että suomalaisten rauhanturvaajien polttoaineongelmiin Tshadissa saadaan ratkaisu ensi viikon loppuun mennessä.

Kansanedustajat kovistelivat Häkämiestä eilen eduskunnan kyselytunnilla suunnitelmista, joiden mukaan Suomi harkitsee rauhanturvaajiensa poisvetämistä kriisinhallintatehtävistä, koska YK ei pysty takaamaan polttoaine- ja lääkehuoltoa sadekauden aikana.

- Me olemme toimineet voimakkaasti eri tasoilla YK:n suuntaan. Uskon ja toivon, että asia saadaan ratkaistua ensi viikon loppuun mennessä. Tämän lisäksi olemme tehneet evakuointisuunnitelman, jos näin ei tapahdu. On ilman selvää, että jos joukot jätettäisin itsekseen eristyksiin ilman polttoainetta sadekauden ajaksi, täällä kyselytunnilla puhuttaisiin aivan muuta, Häkämies vastasi Eero Heinäluoman (sd.) kysymykseen polttoaineongelmista.

MTV:n uutiset kertoi rauhanturvaajien poisvetämissuunnitelmista maanantaina.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme