Mainos
Mainos

Häkämies: Rikoslaki liian löysä

Oikeusministeri Kari Häkämies haluaa erityisesti ihmisten turvallisuuteen ja henkilökohtaiseen koskemattomuuteen kohdistuviin rikoksiin tiukempaa otetta. Häkämiehen mukaan muun muassa raiskausrikosten rangaistuksia ollaan koventamassa.

Kokoomuksen Nykypäivä-lehdessä haastateltu oikeusministeri sanoo, että Suomen rikoslainsäädäntö on Länsi-Euroopan löysin. Häkämiehen mukaan tämä on seurausta 1970-luvun vallineesta vapaamielisyyden aallosta, jolloin rikoslainsäädäntöä muutettiin. Nyt rikoksiin ollaan jälleen puuttumassa kovemmin ottein.

Useissa rikostapauksissa riippumaton tuomioistuinlaitos käyttää rangaistuksia langettaessaan asteikon pienempiä rangaistuksia ja oikeusministeri Häkämies haluaakin laajaa keskustelua siitä, miten erityyppisiin rikoksiin yleensä pitäisi suhtautua.

Oikeusministeri Häkämiehen mielestä olennainen keskustelun aihe onkin se, ollaanko sallivuudessa menty liian pitkälle, kun rangaistuksen pelko ei rikollisuuteen vaikuta.

Oikeusministeri Häkämies pitää myös vankiloissa tapahtuvaa ja sieltä johdettua rikollisuutta vakavana ongelmana. Hän ehdottaa tiukempia otteita vankilarikollisuuden, muun muassa huumeiden käytön, karsimiseksi.

Poliisi teki eilen yllätysiskun Helsingin keskusvankilaan ja löysi Iltalehden tietojen mukaan 40 grammaa heroiinia. Sen arvo on vankilan sisällä vajaat 250 000 markkaa.
(MTV3)

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme