Mainos
Mainos

Häkämies: Suomi voisi laajentaa vastuutaan Afganistanissa

Puolustusministeri sanoo Afganistanin-vierailullaan, että suomalaiset voisivat esimerkiksi johtaa maakunnallista jälleenrakennusjoukkoa Pohjois-Afganistanissa.

Puolustusministeri Jyri Häkämiehen (kok.) mukaan Suomi voisi ottaa nykyistä suuremman vastuun Afganistanin rauhanturvaoperaatiosta.

Häkämies sanoo Helsingin Sanomien haastattelussa, että laajempi vastuu ei ole poissuljettu. Tämä voisi Häkämiehen mukaan tarkoittaa esimerkiksi, että Suomi alkaisi johtaa maakunnallista jälleenrakennusjoukkoa Pohjois-Afganistanissa.

Häkämies myöntää, että tämä tarkoittaisi, että Suomen pitäisi lähettää lisää sotilaita Afganistaniin.

- Kyllä se sitä tarkoittaisi, mutta lisää joukkoja ei lähetetä lähitulevaisuudessa. Nykypohjalla jatketaan eikä päätöksiä ole tehty, mutta asiaa arvioidaan, Häkämies sanoo.

Häkämies on parhaillaan vierailulla Afganistanissa, missä hän tutustuu suomalaiseen rauhanturvaoperaatioon. Afganistanissa palvelee tällä hetkellä noin sata suomalaista rauhanturvaajaa. YK:n valtuuttamaa ISAF-operaatiota johtaa sotilasliitto Nato.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme