Mainos
Mainos

Häkämies: Tarvittaessa ydinjätevelvolliset määrätään yhteistyöhön

Ydinjätehuollosta velvolliset tahot halutaan Suomessa yhteistyöhön.

Hallitus on valmis tarvittaessa vaikka määräämään ydinjätteistä velvolliset yhtiöt yhteistyöhön, mikäli ne eivät siihen vapaaehtoisesti ryhdy. Hallituksen talouspoliittinen ministerivaliokunta käsitteli asiaa tänään.

– Tämä on hallituksen viesti alan toimijoille siitä, että loppusijoituksen tekniset selvitykset tulee tehdä puolueettomasti. Sen jälkeen on johtopäätösten aika, toteaa elinkeinoministeri Jyri Häkämies.

Ydinenergialain mukaan työ- ja elinkeinoministeriö voi määrätä eri jätehuoltovelvolliset hoitamaan jätehuoltotoimenpiteensä yhteisesti, jos siten voidaan lisätä turvallisuutta tai pienentää merkittävästi kustannuksia tai jos muut painavat syyt sitä vaativat.

Jos lakia sovelletaan, se koskisi Fortum Power and Heat Oy:tä ja Teollisuuden Voima Oyj:tä niin, että ne määrättäisiin yhteistyöhön Fennovoima Oy:n kanssa.

– Yhteistyöhön pitää pystyä, jos selvitykset osoittavat, että yhteinen ratkaisu olisi mahdollinen, kokonaistaloudellinen ja turvallisuuden kannalta paras vaihtoehto, Häkämies toteaa ministeriön tiedotteessa.

(MTV3)

Katso Jyri Häkämiehen haastattelu (Seitsemän uutiset 28.2.2012)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme