Mainos
Mainos

Häkämies toivoo vauhtia uuteen puolustusselontekoon

Puolustusministeri Jyri Häkämies (kok) esittää, että seuraava hallitus käynnistäisi erillisen puolustuspoliittisen selonteon valmistelun heti vaalien jälkeen.

Puolustusvoimien rakenteen muutokset voitaisiin saada näin eduskunnan käsittelyyn jo vuoden 2012 alkupuolella ja voimaan vuonna 2016.

Häkämies sanoi 195. maanpuolustuskurssin avajaisissa Helsingissä, että laajemman turvallisuus- ja puolustuspoliittisen selonteon valmisteluaikataulu on liian hidas.

Hallitusohjelmaan olisi Häkämiehen mielestä kirjattava puolustuksesta suuria ja keskeisiä linjauksia, ei yksityiskohtia.

- Yksityiskohtien toivon jäävän tulevan hallituksen nimeämän työryhmän vastuulle. Työryhmän esitykset hyväksyttäisiin valtioneuvoston ulko- ja turvallisuuspoliittisessa valiokunnassa. Näin toteutuu yhteistoimintamenettely tasavallan presidentin ja valtioneuvoston kesken, Häkämies sanoo.

Selonteon käsittelyä eduskunnassa Häkämies uudistaisi siten, että puolustus- ja ulkoasiainvaliokuntien rinnalle otettaisiin mukaan valtiovarainvaliokunnan hallinto- ja turvallisuusjaos, koska se käsittelee puolustuksen rahoitusta.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot