Mainos
Mainos

Häkämies: Ulkomaalaislaki pikaisesti uusiksi

Sisäministeri Kari Häkämies kiirehtii muuttamaan ulkomaalaislakia pikaisesti. Häkämies pitää ehdottoman tärkeänä, että eduskunta käsittelee lakiesityksen ennen kesälomaansa. Häkämies sanoo, että muussa tapauksessa perusteettomien turvapaikanhakijoiden virta Suomeen vilkastuu kesäkuukausina.

Kari Häkämies

Uudessa turvapaikkamenettelyssä on viikko aikaa käsitellä asia, jos kysymyksessä on ilmeisen perusteeton hakemus.

Nopeutettavan menettelyn taustalla on itäisestä Keski-Euroopasta jatkuva romaniturvapaikanhakijoiden virta. Tänä vuonna Suomeen on saapunut jo yli 1 300 turvapaikanhakijaa, joista noin 75 prosenttia on tullut Puolasta, Slovakiasta tai Tshekin tasavallasta. Puolalaisille, slovakeille tai tshekeille ei ole myönnetty yhtään turvapaikkaa. Uusintahakemuksen on tehnyt jo noin 200 slovakkia.

Häkämiehen mukaan Suomen on kannettava vastuunsa avun tarpeessa olevista turvapaikanhakijoista ja toisaalta pidettävä huolta siitä, ettei lainsäädäntömme anna mahdollisuutta turvapaikkajärjestelmän hyväksikäyttöön. Hakemusten käsittelyajat ovat Suomessa nykyisen lainsäännön aikana aivan liian pitkiä, Häkämies toteaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme