Mainos
Mainos

Häkämies: Unelmaduunista toiseen

Elinkeinoelämän keskusliiton toimitusjohtajaksi valittu Jyri Häkämies kuvaa uutta tointaan unelmaduuniksi.

– Työni vaihtumista kuvaa se, että saan siirtyä unelmaduunista toiseen. Työni valtioneuvostossa on ollut haastava ja mielenkiintoinen ja siirryn toiseen samanlaiseen työhön, Häkämies sanoi uuden työnantajansa EK:n järjestämässä tiedotustilaisuudessa.

Vielä elinkeinoministerinä työskentelevä Häkämies sanoi olevansa iloinen siitä, että saa jatkaa kansallisessa tehtävässä suomalaisen työn ja yritysten menestyksen eduksi.

– Sama työ jatkuu, mitä olen tehnyt jo hallituksessa eli työ yritysten menestymisen eteen. Ainoastaan tontti ja rooli vaihtuvat, Häkämies kuvaa.

Ero valtioneuvostosta viikon päästä

Häkämiehen mukaan työn vaihdokseen vaikuttivat tulevan työn mielekkyys ja haasteellisuus. Haasteita uudessa työssä riittääkin.

– Yritysten kilpailukykyä pitää erityisesti taantumassa parantaa ja se vaatii määrätietoisia ja pitkäaikaisia toimia.

EK ilmoitti tänään, että toimitusjohtaja Mikko Pukkinen jättää tehtävänsä välittömästi ja hänen tilalleen siirtyy elinkeinoministeri Häkämies. Tiedotustilaisuudessa EK:n puheenjohtaja Ole Johansson kertoi, että Pukkisen lähdön taustalla on luottamuspula hallituksen ja toimitusjohtajan välillä.

Häkämiestä pyydettiin harkitsemaan EK:n toimitusjohtajan tointa ensimmäisen kerran lokakuun loppupuolella.

Hän eroaa valtioneuvoston jäsenyydestä ensi viikon perjantaina.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot