Mainos
Mainos

Häkämies vierailulla Moskovassa

Puolustusministeri Jyri Häkämies aloittaa tänään virallisen vierailunsa Moskovassa. Kolmipäiväinen vierailu tehdään Venäjän puolustusministerin Anatoli Serdjukovin kutsusta. Serdjukovin lisäksi Häkämies tapaa myös Venäjän asevoimien yleisesikunnan päällikön, armeijankenraali Juri Balujevskin.

Puolustusministereiden on tarkoitus keskustella Suomen ja Venäjän kriisinhallintayhteistyöstä, meriturvallisuudesta sekä mahdollisuuksista järjestää yhteinen öljyntorjuntaharjoitus.

Vierailu on Häkämiehen puolustusministerikauden ensimmäinen. Se on myös Häkämiehen ensikäynti Venäjällä sitten viime syksyn, jolloin hän kohahdutti Venäjä-lausunnoillaan.

Häkämies totesi syyskuussa 2007 Washingtonin-vierailulla pitämässään puheessa, että Suomen turvallisuuspolitiikan kolme suurinta haastetta ovat "Venäjä, Venäjä ja Venäjä".

Kommentti nostatti kotimaassa paljon keskustelua siitä, olivatko lausunto ja sen muotoilu Suomen turvallisuuspoliittisen linjan mukaisia.

Lausunto huomattiin myös Venäjällä. Venäjän parlamentin ylähuoneen ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Mihail Margelov kummasteli Häkämiehen lausuntoa ja vakuutti lakoniseen sävyyn, ettei Venäjä ole aikeissa hyökätä yhteenkään naapurimaahansa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme