Mainos
Mainos

Hakkarainen: Jos olisin presidentti, Linnan juhlia ei järjestettäisi

Perussuomalaisten kansanedustaja Teuvo Hakkarainen kyseenalaistaa itsenäisyyspäivän Linnan juhlien tarpeellisuuden kokonaan.

– Jos olisin presidentti, tuskin tuollaisia juhlia olisi ollenkaan, Ylen Politiikkaradiossa tänään vieraana ollut Hakkarainen totesi.

Linnan juhliin osallistumisesta kieltäytyneen Hakkaraisen mukaan Presidentinlinnassa juhlii eliitti, kun samaan aikaan köyhä kansa kärsii.

– Minä olen uusi kansanedustaja. Linnan juhlat on hankkinut joku muu: sotaveteraanit, lotat ja niin edelleen. Niille ne juhlat kuuluvat, ei minulle.

Hakkarainen kertoi Linnan juhlien väliin jättämisen olevan protesti instituutiota, ei presidentti Tarja Halosta kohtaan. Kyseessä ei hänen mukaansa ole myöskään ryhmäprotesti, vaikka perussuomalaisten kansanedustaja Pentti Oinonen ilmoitti niin ikään kieltäytyvänsä Linnan juhlista.

– En ole keskustellut asiasta kenenkään muun kanssa. Tämä on ihan minun henkilökohtainen päätökseni.

Hakkarainen myönsi takkinsa kuitenkin todennäköisesti kääntyvän, jos Linnan juhlien järjestäjänä olisi ensi vuonna perussuomalaisten Timo Soini.

– Sitten katsotaan uudestaan. Todennäköisesti kääntyy.

– Olen sitten ollut kansanedustajana jo 1,5 vuotta. Jos Soini olisi ollut presidenttinä nyt, tuskin olisin mennyt.

Ruotsinkielisiltä rahaa Puolustusvoimille

Hakkarainen tarjosi Puolustusvoimien rahoituksen parantamisen keinoksi karsimista esimerkiksi ruotsin opetuksesta.

– Olen sitä mieltä, että ihan turhaan Keski-Suomessa ja Pohjanmaalla opetetaan ruotsin kieltä. (Kaksikielisyyden) illuusio maksaa aika paljon Suomelle.

Lisäksi Hakkaraisen mielestä ruotsinkielisiltä säätiöiltä "voisi ottaa rahaa ja panna ne verolle". Tästä kertyvät rahat voitaisiin antaa Puolustusvoimille.

Hakkarainen kommentoi myös saamaansa kohukansanedustajan mainetta.

– Ei kai sille voi mitään. Se on tullut ja se on vain kestettävä. Ehkä ne ensimmäiset kommentit olisi pitänyt olla pikkuisen pehmeämpiä, niin olisi päässyt vähemmällä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme