Mainos
Mainos

Hakkuut alkoivat jälleen Inarissa

Metsähallitus on aloittanut jälleen metsätyöt kiistellyllä alueella Inarissa. Hakkuut olivat keskeytyksissä keväästä saakka. Sopuneuvotteluissa ei kuitenkaan päästy sopimukseen.

Metsähallitus on jatkanut hakkuita Inarin kiistanalaisilla metsätalousmailla. Hakkuut on aloitettu myös luontojärjestöjen ja poronhoitajien rajaamalla 90 000 hehtaarin alueella, joka rauhoitettiin viime keväänä metsäkiistan sovintoneuvotteluiden ajaksi. Neuvottelut raukesivat tuloksettomina kesäkuun alussa.

Hakkuut keskeytettiin keväällä pitkälti puunostajan, paperiyhtiö Stora Enson pyynnöstä. Yhtiö toivoi, että metsäsopu löytyisi hakkuuseisokin aikana.

Sovun kariutumisesta huolimatta Stora Enso aikoo ostaa Inarista hakattua metsää. Yhtiön metsäpäällikön Matti Karjulan mukaan Metsähallitus käy hakkuualueistaan avointa keskustelua, eikä puun ostamiselle ole mitään esteitä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot