Mainos
Mainos

Halla-aho kieltäytyy eroamasta – oikeuden päätös "ei taivaallinen totuus"

Perussuomalaisten kansanedustaja Jussi Halla-aho ei aio erota eduskunnan hallintovaliokunnan puheenjohtajuudesta korkeimman oikeuden langettaman sakkorangaistuksen vuoksi.

Korkein oikeus tuomitsi Halla-ahon viime perjantaina sakkorangaistukseen uskonrauhan rikkomisesta ja kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Halla-aho sanoo tiedotteessaan, että oikeuden päätöstä ei kannata pitää minään "taivaallisena totuutena". Hän pitää päätöstä vääränä ja epäoikeudenmukaisena.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini sanoi perjantaina, ettei asiaan puolueessa palata.

Monista muista eduskuntaryhmistä on toivottu Halla-ahon eroavan tai ainakin perussuomalaisten käsittelevän tilannetta. Kantaa ovat ottaneet muun muassa eduskuntaryhmien puheenjohtajista Jan Vapaavuori (kok.), Annika Lapintie (vas.) ja Mikaela Nylander (r.).

- Tietysti nämä Vapaavuoret, Lapintiet, Nylanderit, nehän voivat viedä Halla-ahon puheenjohtajuuden puhemiesneuvostoon, jos ovat tosissaan, sanoo perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Pirkko Ruohonen-Lerner STT:lle.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme