Mainos
Mainos

Halla-aho kiistää kiihotuksen

Perussuomalaisten kaupunginvaltuutettu Jussi Halla-aho kiistää, että syytteet poikineet lausunnot olisivat hänen omia mielipiteitään. Hän kertoo halunneensa ruotia blogikirjoituksessaan sitä, miksi törkeyksiä saa lausua yhdestä ryhmästä muttei toisesta.

Apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalske ilmoitti perjantaina, että Halla-aho joutuu vastaamaan oikeudessa syytteisiin uskonrauhan rikkomisesta ja kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Halla-aho kiistää syyllistyneensä rikokseen.

Halla-aho julkaisi netissä kirjoituksen, jossa hän yhdisti islamin pedofiliaan. Lisäksi hän esitti, että ohikulkijoiden ryöstely ja verovaroilla loisiminen on erään kansanryhmän kansallinen tai geneettinen erityispiirre.

Halla-aho julkaisi blogikirjoituksen viime kesäkuussa otsikolla "Muutama täky Illmanin Mikalle". Illman on sananvapauslainsäädäntöön erikoistunut valtionsyyttäjä Valtakunnansyyttäjänvirastossa.

Halla-aho oli suivaantunut Kaleva-lehden aiemmasta pääkirjoituksesta, jossa humalassa tappamisen arveltiin olevan suomalaisten "kansallinen, ehkä suorastaan geneettinen erityispiirre". Hän käsitteli asiaa blogissaan ja kirjoitti lausunnot, jotka poikivat syytteet.

- Kirjoituksen aiheena eivät olleet somalit, islam tai Muhammad, vaan se, että Suomessa eri ihmisryhmät nauttivat eriasteista viranomaissuojelua, Halla-aho kommentoi syytteitä blogisivuillaan.

Halla-ahon kannattajien sivusto Homma-forum kaatui iltapäivällä kävijäpiikin vuoksi.

Apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalske päätti myös kahdesta muusta kiihotussyytteestä, jotka liittyvät netissä julkaistuihin lausuntoihin. Näissä ei ollut kyse Halla-ahosta, vaan eläkeläisestä Kemissä ja opiskelijasta Turussa.

(MTV3-STT)

Lue lisää:

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot