Mainos
Mainos

Halla-aho puolustautuu: Kohukirjoitusta tulkittu väärin

Perussuomalaisten kansanedustaja Jussi Halla-aho ei ryhdy ennakoimaan, millaisen rangaistuksen hän mahdollisesti saa omalta eduskuntaryhmältään.

Halla-ahon mielestä hänen kirjoitustaan on tulkittu julkisuudessa väärin.

– Jos ryhmä katsoo tarpeelliseksi ryhtyä kurinpidollisiin toimiin, niin toivon, että se annettaisiin seurauksena siitä, mitä olen oikeasti sanonut eikä siitä, mitä lehdet väittävät minun sanoneen, Halla-aho totesi toimittajille eduskunnassa.

Halla-aho kirjoitti eilen Facebook-sivuillaan, että Kreikkaan tarvittaisiin sotilasjuntta, joka voisi panna lakkoilijat ja mellakoijat kuriin panssarivaunuilla.

Hän sanoi halunneensa kertoa ”sen moneen kertaan todetun tosiasian”, että poliittinen paine estää Kreikan hallituksia tekemästä tarpeellisia säästöpäätöksiä.

Puoluejohtaja Timo Soini on vaatinut Halla-ahon erottamista eduskuntaryhmästä kuukaudeksi. Ryhmä päättää asiasta klo 14.30 alkavassa kokouksessaan.

Halla-aho ei ota kantaa Soinin vaatimukseen, mutta kertoo saaneensa paljon tuen ilmaisuja.

Halla-aho ei usko, että kiistely hänen sanomisistaan johtaisi repeämään ryhmässä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme