Mainos
Mainos

Halla-aho: Sipilä kaunistelee soten tilannetta

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho uskoo, että eduskunnan perustuslakivaliokunnan lausunnosta on merkittävää haittaa hallituksen sote-uudistukselle. Halla-ahon mielestä on kiinnostavaa, kuinka paljon pääministeri Juha Sipilän (kesk.) ja opposition näkemykset valiokunnan linjauksen ydinsisällöstä eroavat.

– Sipilän mielestä se tukee uudistusta pienin korjauksin, oppositio näkee sen tarkoittavan, että uudistus on oleellisilta osiltaan perustuslain vastainen, Halla-aho sanoi STT:lle.

– Uskon, että Sipilä kaunistelee tilannetta virkansa puolesta. Kyllä siitä haittaa tulee.

Perussuomalaiset sitoutui hallituksessa ollessaan sote-uudistukseen, mutta suhtautuu siihen nyt kriittisemmin.

– Voimme noudattaa oppositiossa omaa harkintaa. Useat asiantuntijat ovat arvioineet, että nykymuodossaan uudistus pikemminkin lisää kustannuksia kuin vähentää niitä, Halla-aho totesi.

Keskustan ajamaa maakuntahallintoa Halla-aho kannattaa, mutta kokoomuksen lempilapseen eli valinnanvapauteen hän ei suhtaudu yhtä ymmärtäväisesti.

– Kokoomus on kytkenyt maakuntauudistuksen ja valinnanvapauden tiiviisti yhteen. Ja nykyisillä kannatusluvuilla kokoomuksella ei ole kovin korkea kynnys ryhtyä pohtimaan muutoksia hallituspohjaan ja ehkä jopa uusia vaaleja.

Halla-aho arvelee nykyisen hallituksen kuitenkin todennäköisesti kitkuttelevan seuraaviin vaaleihin asti. Hän uskoo opposition pystyvän terävään politiikkaan siitä huolimatta, että sekin on ideologisesti varsin jakautunut.

– Oppositiossa näyttäisi olevan yhteinen näkemys siitä, että nykyinen hallituspohja on aika oudon mandaatin varassa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme