Mainos
Mainos

Halla-aho yrittää pitää joukot kasassa: "Puolue ei ole hajonnut eikä muuttunut "

Perussuomalaisten uusi puheenjohtaja Jussi Halla-aho yrittää pitää puolueen rivit kasassa vetoamalla puoleen jäsenistöön pikaisesti julkaistulla sähköpostikirjeellään.

Halla-aho lähestyy jäseniään toteamalla, että Jyväskylän puoluejohdon henkilövalinnat eivät tulleet niille perussuomalaisten jäsenille yllätyksenä, jotka olivat kuunnelleet kentän viestejä.

– Jäsenistömme haluaa, että puolustamme hallituksessa voimakkaammin omille äänestäjillemme tärkeitä tavoitteita. Tiistaina 13. kesäkuuta nähtiin toisinto Perussuomalaisten edeltäjän SMP:n synkimmistä hetkistä, kun 20 kansanedustajaamme irtaantui Perussuomalaisten eduskuntaryhmästä ja perusti uuden, hallitusta tukevan ryhmän.

Halla-ahon mukaan totuus loikkareista ja koko operaatiosta tulee paljastumaan vasta jälkikäteen.

– Loikkaajien motiivit jäävät kunkin itse pääteltäviksi, ja lopullisen totuuden operaation suunnittelusta kertonee vasta historiankirjoitus. Tilanne on herättänyt hämmennystä ja epätietoisuutta jäsentemme keskuudessa

Puolueen toiminta jatkuu normaalisti

Halla-ahon mukaan koko Perussuomalaisten organisaatio toimii normaalisti eikä puolue ole hajonnut tai ole edes hajoamassa, sillä nykyjohto on saanut laajasti tukea kentältä.

– Puolue ei ole hajonnut eikä hajoamassa. Pyydän teiltä, Perussuomalaisten jäseniltä, malttia tässä epätavallisessa ja jopa historiallisessa tilanteessa. Puolue ei ole muuttunut. Päinvastoin, uusi puheenjohtajisto ottaa entistä vakavammin sen viestin, jonka voimme lukea pitkään laskeneista kannatusluvuistamme.

Halla-aho lisää vielä, että koko Perussuomalaisten aiempaa pienempi organisaatio, on entistä sitoutuneempi vaaliohjelmaan, jolle puoli miljoonaa suomalaista antoi tukensa vuoden 2015 vaaleissa.

Puolue valmistautuu jo nyt tuleviin maakunta-, presidentin-ja eduskuntavaaleihin.

– Niissä tavoitteemme on olla suurin puolue ja pääministeripuolue. Vähempi ei riitä, koska monissa kysymyksissä Perussuomalaiset ovat ainoa vaihtoehto kaikille muille puolueille. Tässä työssä tarvitsemme kaikkien jäsentemme panoksen.

Lopuksi Halla-aho jakaa vielä kiitoksia kaikille, jotka ovat vuosia tehneet töitä puolueen eteen.

– Puolue kuuluu jäsenilleen, ja uusi puheenjohtajisto tekee parhaansa, jotta puolue olisi jäsentensä arvoinen, päättää Halla-aho eilen julkaistun jäsenkirjeensä. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme