Mainos
Mainos

Halla-aholainen Laura Huhtasaari valittiin PS:n ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi

Perussuomalaisten puoluekokous on valinnut puolueen ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi Laura Huhtasaaren.

Huhtasaari voitti varapuheenjohtajavaalin suoraan ensimmäisellä kierroksella. Huhtasaari sai 781 ääntä, kun esimerkiksi jatkokautta tavoitellut Jussi Niinistö sai 450 ääntä.

Huhtasaari on tunnettu vastavalitun puheenjohtajan Jussi Halla-ahon linjan tukijana. Huhtasaari korosti ennen valintaa pitämässään puheessa EU- ja maahanmuuttokriittisyyttä.

- Eurostoliitto muistuttaa yhä enemmän Neuvostoliittoa, siksi Suomen EU-ero on minulle strateginen tavoite, Huhtasaari sanoi.

Huhtasaaren mielestä "isänmaan etu vaatii joskus tiukkoja linjoja myös maahanmuuton suhteen". Hän sanoi, että jos ollaan tiukkoja, voidaan kuitenkin tehdä pehmeitä valintoja toisissa asioissa.

-Vaatii poliittista viisautta tietää, milloin olla tiukka ja milloin pehmeä.

-Haluan taata suomalaisille turvallisen ja oikeudenmukaisen yhteiskunnan, jossa pienetkin lapset voivat kulkea turvallisesti yksin koulutietään.

Huhtasaari lupasi, että jos hänet valitaan varapuheenjohtajaksi, hän käy jokaisessa piirissä. Huhtasaari sai puheestaan raikuvat aplodit.

Perussuomalaisten varapuheenjohtajien vaali jatkuu vielä 2. ja 3. varapuheenjohtajan valinnalla.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme