Mainos
Mainos

Halla-ahon erottaminen puheenjohtajan paikalta monimutkaista

Jos Jussi Halla-aho (ps) halutaan pois hallintovaliokunnan puheenjohtajan paikalta vastoin omaa tahtoaan, vaihtoehdot ovat vähissä.

Käytännössä ainoa tapa on asettaa hallintovaliokunta uudelleen eduskunnan työjärjestyksen 17. pykälän mukaisesti. Esityksen valiokunnan asettamisesta uudelleen voi tehdä puhemiesneuvosto.

Jos perussuomalaiset esittävät Halla-ahoa edelleen valiokunnan jäseneksi, eduskunnan täysistunnossa voidaan enemmistöpäätöksellä valita valiokuntaan toinen henkilö.

Jos Halla-aho valitaan valiokuntaan ja perussuomalaiset esittävät häntä puheenjohtajaksi, tehtävään voidaan valita toinen perussuomalainen.

Jos kukaan perussuomalainen ei suostu puheenjohtajaksi, tehtävään voidaan valita jonkun toisen ryhmän jäsen, mikä rikkoo eduskunnan perinteen siitä, että ryhmät saavat valita suuruusjärjestyksessä valiokuntapuheenjohtajuudet ja niille haluamansa henkilöt.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme