Mainos
Mainos

Halla-ahon Kreikka-päivitys noteerattiin Taiwanissa asti

Kansanedustaja Jussi Halla-ahon (ps) omintakeinen Kreikka-lausunto kiinnostaa Pohjoismaissa ja Kreikassa. Ruotsin uutistoimisto TT:n uutinen aiheesta on saanut tilaa muun muassa Svenska Dagbladetin, Aftonbladetin ja Dagens Nyheterin verkkosivuilla.

Svenska Dagbladet ruotii lausuntoa lyhyesti myös pääkirjoitusblogissaan. Perussuomalaisten jonkinasteiseksi pääideologiksi jutussa tituleeratun Halla-ahon sanotaan "tehneen sen taas" eli jatkaneen monitulkintaisten möläytystensä sarjaa.

Myös Norjassa kansallisen uutistoimiston NTB:n uutinen on levinnyt tiedotusvälineiden verkkosivuille.

Jatkotoimet puntarissa tänään

Kreikassa puolestaan verkkolehdet ovat tarttuneet uutistoimisto AP:n kirjoittamaan uutiseen, jossa kerrotaan puolueen puheenjohtajan Timo Soinin suunnitelmista erottaa Halla-aho väliaikaisesti eduskuntaryhmästä. Sähke on päätynyt esimerkiksi englanniksi ilmestyvän Athens Newsin sivuille.

Sama AP:n uutinen on saanut yllättäen tilaa myös taiwanilaiselta Taiwan News -verkkosivulta ja intialaiselta India Times -sivustolta.

Halla-aho kirjoitti eilen Facebook-seinälleen, että Kreikkaan tarvittaisiin sotilasjuntta, joka suosiostaan välittämättä voisi panna lakkoilijat ja mellakoitsijat kuriin panssarivaunuilla. Perussuomalaisten eduskuntaryhmä käsittelee lausuntoa tänään ja päättää mahdollisista jatkotoimista.

Soinin ehdotus on, että Halla-aho erotettaisiin ryhmästä kuukauden määräajaksi, ellei tämänpäiväisessä kuulemisessa tule ilmi mitään uutta.

(MTV3)

Svenska Dagbladetin pääkirjoitus: Halla-aho har gjort det igen

AP:n juttu Athens Newsin sivuilla: Finnish lawmaker's remarks spark call for ouster

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme