Mainos
Mainos

Halla-ahon valiokuntaboikotti kiistetään jyrkästi

Vihreiden kansanedustaja Osmo Soininvaara tyrmää yksiselitteisesti väitteet, että eduskunnan hallintovaliokunnan sosiaalidemokraattiset jäsenet olisivat jääneet pois Tallinnan-matkalta protestina valiokuntaa johtavaa Jussi Halla-ahoa (ps.) vastaan. Boikotti oli Soininvaaran mielestä lehdistön keksintö. Myös SDP:ssä väite tyrmätään.

Soininvaara kuitenkin paljastaa blogissaan ongelmana olleen, että valiokunnan matkan päivämäärä ei sopinut kaikille. Ajankohta ei sopinut Soininvaarallekaan, mikä harmitti häntä.

Soininvaaran mukaan sosiaalidemokraatit olivat vaatineet vierailupäivän muuttamista, mutta se osoittautui mahdottomaksi. Päivämäärän piti sopia myös isännille.

Soininvaara muistutti, että valiokunnan puheenjohtajan paikka kuuluu perussuomalaisille. On vakiintunut käytäntö, että eduskuntaryhmät itse valitsevat edustajansa. Halla-aho voi hänen mielestään siten hoitaa tehtävää niin kauan kuin hänellä on perussuomalaisten eduskuntaryhmän tuki.

-Eduskunta ei ole Teiniliitto, hän veistelee.

Perustuslakivaliokuntakin "boikotissa"

Ylen uutiset kertoi keskiviikkona, että valiokunnan neljä sosiaalidemokraattista edustajaa olisi jäänyt pois matkalta boikotoidakseen Halla-ahoa. Edustajat itse kiistivät väitteen ja vetosivat aikataulukysymyksiin.

Myös SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jouni Backman kiisti torstaina STT:lle kaiken boikotoinnin. Missään puolueen elimessä ei ole asiasta puhuttu.

-Ei ole mitään boikottia.

Backman pisti asian jo leikiksi. Hänen tietojensa mukaan perustuslakivaliokunnan äskeisellä Tukholman-matkalla ei ollut yhtään perussuomalaista. Hän vitsailikin, että perussuomalaisilta voisi kysyä, mitä heillä on valiokunnan puheenjohtajaa Johannes Koskista (sd.) vastaan.

Halla-ahokin kiisti boikotoinnin jo keskiviikkona.

-Ei näille matkoille ole pakko osallistua, ja valiokunnan sosiaalidemokraattiset jäsenet ovat jo aikaisessa vaiheessa ilmoittaneet menoistaan, hän sanoi Ylelle.

Torstaina Halla-aho oli hyvin äkäinen, kun asiaan palattiin.

-Etkö usko, että en muuta vastaustani, hän ärähti STT:lle.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme