Mainos
Mainos

Hallan taimituhoissa suuria paikallisia eroja

Viime viikon pakkaselle laskeneet yölämpötilat ovat tehneet tuhojaan mm. sokerijuurikaspelloilla.

Alueelliset, ja jopa paikalliset erot ovat kuitenkin suuria. Pahiten hallasta on kärsinyt Etelä- Häme, mutta uusintakylvöihin on jouduttu turvautumaan myös mm. Turun lähellä Maskun Ohensaaressa.

Vain eteläisessä osassa maatamme viljeltävää sokerijuurikasta kasvaa pelloilla noin 30 000 hehtaarin alueella. Viime viikon pakkasen puolelle laskeneet yölämpötilat ovat tuhonneet juuri taimiasteelle ehtineistä juurikkaista noin 20 prosenttia. Maakunnalliset ja jopa alueelliset hallan taimituhot ovat kuitenkin suuria.

- Etelä-Häme, Satakunta ja Vakka-Suomi ovat ne alueet, joissa vahingot ovat kaikkein suurimpia ja Salon seutu on selvinnyt vähimmällä. vaurioilla. Vihannesviljelyssä vahingot ovat ihan tilakohtaisia ja voivat olla todella suuria. Mutta on myös sitten tiloja, jotka ovat selvinneet hallantorjunnan ansiosta varsin hyvinkin, johtaja Mikko Lindberg Farma Maaseutukeskukselta kertoo.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 19.05.2004).

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme