Mainos
Mainos

Hallihavainnot Itämerellä vähenivät

Itämerellä on havaittu tänä vuonna vähemmän halleja kuin viime vuonna.

Tämän vuoden laskennoissa Itämerellä tavattiin noin 20 400 hallia eli harmaahyljettä. Määrä on noin 2000 vähemmän kuin vuonna 2008. Arvio pohjautuu Ruotsin, Suomen, Venäjän ja Viron keväällä tekemiin hallilaskentoihin.

Laskennoissa nähtyjen hallien määrä on kasvanut 2000-luvun alun noin 10 000 yksilöstä nykyiseen yli 20 000 eläimeen. Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksen mukaan tämänvuotisten havaintojen määrä ei välttämättä kerro kannan pienenemisestä, mutta kolmen viime laskennan melko samoina pysyneet tulokset saattavat viitata hallikannan kasvun tasaantumiseen.

Laskentatulokseen vaikuttavat monet tekijät, kuten hallin liikkuminen, sääolosuhteet ja myös sattuma. Seuraavien vuosien laskennat näyttävätkin kannan kehityksen suunnan.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot