Mainos
Mainos

Hallinnon kömmähdys - 160 000 lasku veronmaksajille

Suomi on unohtanut periä EU:lta matkakorvaukset presidentti Tarja Halosen EU-huippukokousmatkoista useana vuonna. MTV:n Uutisten laskeman mukaan tämä on maksanut suomalaisille veronmaksajille noin 160 000 euroa. Ulkoministeriö selvittää nyt, voisiko edes osan rahasta saada jälkikäteen.

Suomelle kuuluvat esimerkiksi hotellikulut. Huippukokous vaatii tavallisesti yhden yöpymisen. Tämä maksaa presidentin kanslian mukaan 6-7 hengen seurueelta noin 2 200 euroa. Lento yksityiskoneella Brysseliin ja takaisin maksaa presidentin kanslian mukaan noin 27 000 euroa.

Kolmen viime vuoden aikana presidentti kävi Brysselissä kuudessa huippukokouksessa, ja näiltä matkoilta lentokulut ovat arviolta yhteensä 160 000 euroa. Tämän summan EU olisi korvannut, jos Suomessa olisi hoidettu asiat oikein. Nyt lasku on jäänyt veronmaksajien maksettavaksi.

Ulkoministeriö on vastannut presidentin matkarahojen hallinnoinnista suurimman osan tästä ajasta, jolloin laskut ovat jääneet tilittämättä.Keväällä 2007 määrärahan hallinnointi siirtyi presidentin kansliaan. Asia selvisi presidentin kanslialle sattumalta tänä vuonna, ja jatkossa korvaukset hoidetaan kotiin.

Ulkoministeriö puolestaan selvittää parhaillaan, olisiko unohdettuja korvauksia mahdollista saada EU:lta jälkikäteen.

Pääministerin huippukokous-matkojen osalta korvaukset on saatu, koska pääministerin kanslia on hoitanut asian oikein. EU korvaa myös muiden ministerien ja virkamiesten matkakuluja.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme