Mainos
Mainos

Hallinto-oikeudessa ratkaistujen juttujen määrä noussut

Hallinto-oikeuksissa olleiden oikeusjuttujen keskimääräinen käsittelyaika oli viime vuonna runsaat kahdeksan kuukautta.

Hallinto-oikeudet ratkaisivat viime vuonna aiempaa enemmän asioita. Tilastokeskuksen mukaan hallinto-oikeudet käsittelivät eri viranomaisten päätöksistä tehtyjä valituksia ja hallintoriita-asioita runsaat 22 700 kappaletta, mikä on yli 200 juttua enemmän kuin toissa vuonna.

Suurin osa ratkaistuista asioista koski verotusta sekä sosiaali- ja terveydenhuoltoa. Yli puolessa kaikista päätöksistä alemman viranomaisen päätöstä ei muutettu. Ympäristöä ja veroja koskevissa asioissa ratkaisu oli kantajalle useammin myönteinen kuin muissa asioissa.

Juttujen keskimääräinen käsittelyaika oli runsaat kahdeksan kuukautta. Ympäristöasioiden käsittely kesti hallinto-oikeuksissa keskimäärin noin vuoden, kun taas sosiaali- ja terveydenhuoltoa koskevat asiat saatiin päätökseen viidessä kuukaudessa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot