Mainos
Mainos

Hallinto-oikeuksien julkisuushanke umpikujassa

Uudistuksen piti parantaa lisätä hallinto-oikeuksien avoimuutta, mutta hanke on kääntynyt itseään vastaan.

Hallinto-oikeuksien julkisuutta koskeva lainmuutos on aiheuttanut ongelmia. Laki tuli voimaan lokakuun alussa, ja sen jälkeen maan hallinto-oikeudet eivät ole syöttäneet yhtäkään uutta oikeudenkäyntiä koskevaa diaaritietoa asiakkaille tarkoitettuun avoimeen tietojärjestelmään.

Lainmuutoksen piti alun alkaen laventaa hallinto-oikeuksien julkisuutta, mutta käytännössä on tapahtunut juuri päinvastoin. Syynä on se, että julkinen Kyösti-tietojärjestelmä paljastaisi nykyasetuksillaan liikaa eri oikeuksiin valittaneen ihmisen tietoja ja vaarantaisi yksilönsuojan. Oikeusministeriö ei hoitanut järjestelmää kuntoon ennen lainmuutosta.

Oikeushallinnon edustajat kokoontuvat tällä viikolla päättämään, minkälaisia muutoksia Kyöstiin pitää tehdä. Oikeushallinto toivoo saavansa asian korjattua tämän vuoden aikana.

(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot