Mainos
Mainos

Hallinto-oikeus: Georgialaisryhmä voitiin käännyttää

Lähinnä naisista koostunut ryhmä käännytettiin Vaalimaalta keväällä 2005.

Kouvolan hallinto-oikeus on hylännyt ns. georgialaisryhmän käännyttämistä koskevat valitukset matkustajina olleiden naisten, linja-autonkuljettajien ja tulkin osalta. Lähinnä naisista koostunut ryhmä käännytettiin Vaalimaalta keväällä 2005.

Hallinto-oikeus katsoi, että matkustajat, kuljettajat tai tulkki eivät olleet maahan saapuessaan pystyneet osoittamaan, että heillä olisi ollut hallussaan riittävästi rahavaroja matkan aiottu kesto huomioon ottaen. Näin ollen heidät voitiin käännyttää.

Matkanjohtajan osalta hallinto-oikeus kumosi Vaalimaan passintarkastusviranomaisen käännytyspäätöksen. Oikeuden mukaan päätöksestä ei ilmennyt, miksi matkanjohtajan olisi voitu perustellusta syystä epäillä hankkivan tuloja epärehellisin keinoin. Oikeuden mukaan mikään ei viitannut siihen, että matkanjohtajaa olisi ollut syytä epäillä laittoman maahantulon järjestämisestä tai syyllistyvän ihmiskauppaan.

Kouvolan hallinto-oikeus äänesti ratkaisustaan.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot