Mainos
Mainos

Hallitukseen kolme ministerivaihdosta

Ulkoministeri Tarja Halosen valinta tasavallan presidentiksi aiheuttaa kolmen salkun kierrätyksen hallituksessa. SDP:n eduskuntaryhmä esittää uudeksi ulkoministeriksi Erkki Tuomiojaa. Hänen seuraajakseen kauppa- ja teollisuusministerinä on puolestaan nousemassa nykyinen työministeri Sinikka Mönkäre. Mönkäreen salkku taas siirtyy SDP:n eduskuntaryhmän nykyiselle varapuheenjohtajalle Virpa Puistolle.

Virpa Puisto, 53-vuotias turkulainen neljännen kauden kansanedustaja on kolmikon valtakunnallisesti tuntemattomin jäsen. Tuleva työministeri ei halunnut määritellä mitään täsmällistä työttömyystavoitetta.

Eduskunnan käytävillä iltapäivällä hyväntuulisena askeltaneen Erkki Tuomiojan siirtyminen ulkoministeriön johtoon tapahtui täysin odotetusti. Tavalla, jota ennakoitiin muun muassa MTV:n uutisissa jo maanantaina. Yllätys sen sijaan oli, että hallituksessa vaihtui peräti kolmen salkun haltijat.

Kauppa- ja teollisuusministereillä taas on aika usein ollut taipumusta muuttua ydinvoiman kannattajiksi viimeistään salkun saatuaan. Mönkäre ei halunnut ottaa viidennen reaktorin rakentamistarpeeseen, mutta antoi ymmärtää, ettei hänellä ole periatteellisia syitä vastustaakaan sitä.
Erkki Tuomioja taas ennakoi jatkavansa ulkoministerinä Tarja Halosen linjoilla.
Hallituksessa saattaa tapahtua lähiaikoina muitakin vaihdoksia. Sisäministeri Kari Häkämiehen ja maatalousministeri Kalevi Hemilän jatko ratkaistaneen vielä tässä kuussa.
(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot