Mainos
Mainos

Hallitukselle luottamuslause vanhustenhoidosta

Välikysymyksestä toissapäivänä käydyssä keskustelussa peruspalveluministeri Liisa Hyssälä vieritti osittain syytä vanhustenhuollon tilasta kuntien niskoille.

Hallitus on saanut eduskunnalta luottamuslauseen äänin 92-69 vanhustenhoitoa koskevan välikysymyksen käsittelyn päätteeksi. Kristillisdemokraattien aloitteesta tehdyn välikysymyksen takana oli koko oppositio.

Lopullisessa äänestyksessä kaatui kristillisdemokraattien Päivi Räsäsen ponsiesitys, jonka mukaan hallitus ei ole esittänyt hyvän vanhustenhoidon ja riittävän henkilöstön turvaavaa toimenpideohjelmaa.

Myös vihreillä ja vasemmistoliitolla oli omat epäluottamuslause-esityksensä. Niissäkin arvosteltiin hallitusta vanhustenhoidon puutteista. Vasemmistoliitto vaati lisäksi erityistä vanhuspalvelulakia.

Välikysymyksestä toissapäivänä käydyssä keskustelussa peruspalveluministeri Liisa Hyssälä vieritti osittain syytä kuntien niskoille. Valtionosuuksia on hänen mukaansa korotettu, mutta se ei ole välttämättä näkynyt kunnissa palvelutason paranemisena.

Opposition mielestä kuntien vanhustenhoito on ajautunut todelliseen alennustilaan resurssipulan vuoksi. Pelkästään henkilöstövajeen täyttäminen vaatisi satoja miljoonia euroja.

Välikysymys oli Matti Vanhasen hallitukselle jo kolmastoista. Edellisen teki helmikuussa kokoomus kuntataloudesta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme