Mainos
Mainos

Hallitukselle luottamuslause

Hallitus sai eduskunnan luottamuksen luvuin 117-57. Eduskunta äänesti asiasta opposition välikysymyksen käsittelyn päätteeksi. Oppositioryhmien rinnalla hallituksen luottamusta vastaan äänesti vasemmistoliiton Matti Kangas.

Kristillisen liiton välikysymys koski vanhenevan väestön palvelujen turvaamista. Vasemmistoliiton ryhmäjohtaja Outi Ojala kipaisi siltä istumalta nuhtelemaan rivistä livennyttä Kangasta. Tämä ei ollut kertonut aikeistaan mitään etukäteen ryhmänsä johtajalle. Kiusalliseksi asian tekee ryhmän johdolle se, että myös edellisessä luottamusäänestyksessä pari viikkoa sitten opposition tueksi lipesi yksi ryhmän jäsen.

Ojala ei äänestyksen jälkeen halunnut tehdä asiasta suurempaa numeroa. Hän totesi, että nämä tapaukset voi vielä lukea "mittatappiohin". Takavuosina pidettiin jokseenkin mahdottomana ajatustakin, että hallituspuolueen kansanedustaja saattaisi äänestää eduskunnassa hallituksen luottamusta vastaan. Sittemmin kuri ja myös eduskuntaryhmien rangaistustoimet näissä asioissa ovat lientyneet.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme